Handballers SV Quintus blijven goed presteren

HENGELO – Zowel uit als thuis kunnen de teams van Handbalvereniging SV Quintus terugkijken op sportieve wedstrijden, zondag 13 november. Met slechts een verloren wedstrijd en een gelijkspel konden de teams winstpunten laten noteren.

Quintus D1
Quintus D1 speelde thuis tegen Erix D1 uit Lichtenvoorde. In het begin zat de snelheid er goed in en binnen tien minuten was er een voorsprong van acht punten. De heren kunnen elkaar steeds beter vinden en de speelwijze gaat steeds beter. Hierdoor werd er een ruime zege gehaald. Eindstand 27-8.

Quintus DC1
De Dames C gingen de strijd aan tegen Erix DC1 en wonnen met 19-9.

Quintus E1
De wedstrijd van de E1 tegen Erix E1 begon rustig, er werd aangevallen van beide kanten, maar nog niet gescoord. Quintus scoorde als eerste maar Erix bleef niet achter. Er werd goed verdedigd door Erix, maar Quintus gaf niet op en zo werd de stand 7-5.

Quintus HS2
Heren 2 speelde zondag tegen Artemis 3 dat bij aanvang van de wedstrijd op een gelijk aantal punten stond als Quintus 2. De teams waren aan elkaar gewaagd waardoor het een spannende eerste helft was. Ruststand 10-6. Na rust benutten de heren van Quintus hun kansen beter waardoor de voorsprong snel uitgebouwd kon worden naar een veilige marge. Eindstand 23-16.

Quintus D2
Vandaag speelde de D2 thuis tegen AES Arnhem D4. De wedstrijd begon een beetje rommelig want de dames van Quintus hadden nog sieraden om. De wedstrijd ging gelijk op, Arnhem had er een paar tussen lopen die al tweede jaar D zijn. Deze waren fysiek wat groter, maar op karakter hebben de meiden een knap gelijk spel eruit kunnen slepen: 10-10. Prima instelling dames.

Quintus HS1
Het eerste herenteam van Quintus speelde op zondag de thuiswedstrijd tegen het eerste van Erix. Bij een overwinning van de Hengeloërs zouden de twee teams op gelijke hoogte komen (acht punten uit zes wedstrijden). Het was al snel duidelijk dat beiden teams een totaal andere tactiek kozen bij het verdedigen. Speelde Quintus in de defensieve 6-0 formatie, de heren van Erix verdedigde juist offensief. Dit zorgde voor genoeg ruimte en kansen van het thuisteam aan de cirkel. Een mix van schoten van afstand en schoten vanaf de cirkel wisselden elkaar af. Helaas was Quintus nog te slordig met de afsluiting en liep het bij rust tegen een 12-14 achterstand aan. In de tweede helft bleef het thuisteam gas geven en bleef het de ruimte vinden in de defensie van Erix. Het vizier stond op scherp en binnen drie minuten was de achterstand omgebogen tot een voorsprong, 15-14. Dit gaf een voorbode van een goede tweede helft. Erix werd moe en kon het niet meer bijbenen. Quintus hield in de verdediging stand en wist door genoeg doelpunten te maken een mooie 29-24 overwinning te boeken.

Quintus HC1
Jongens C1 hebben de eerste helft van de competitie overtuigend afgesloten. De laatste wedstrijd tegen HCW werd met 10-29 gewonnen. De snelle break-outs waren gewoon niet te stoppen.
Het tweede deel zal zwaarder worden want nu kennen zij elkaar.

Quintus HS3
Zondag heeft HS3 van Quintus tegen HCW HS1 gespeeld. De pot begon leuk en sterk. De ruststand was 3-4 in het voordeel van HCW en eindigde met een stand van 13-8 in het voordeel van HCW.
Thuiswedstrijden 20 november:
10.00 uur Quintus D2 - UGHV D1